Prajitura cu visine

de Sidy in Prajituri, 12 Mar 2011 | 11297 vizualizari

 

Stiu ca sunt o multime de retete pentru aceasta prajitura...
Am sa vi-o dau si eu pe a mea.O reteta simpla de facut, pufoasa si tare gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 9 oua
  • 450 g zahar
  • 500 g faina
  • 3/4 pahar ulei
  • 1 pahar apa minerala
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 1 kg visine proaspete cu simburele scos( sau visine puse pentru iarna in borcan, tot fara samburi)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:

Se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se bat bine cu zaharul 10 minute, pina isi dubleaza cantitatea.

Se adauga apoi uleiul, zaharul vanilat, apa si faina treptat, invirtindu-se mereu. Praful de copt se amesteca cu faina.
Albusurile batute bine spuma se incorporeaza in aluat ,invirtindu-se usor.
In tava unsa si tapetata cu hirtie de copt se pune coca, peste care punem visinele.
Dam la cuptorul dinainte incalzit  la 180 grade C pina face o crusta maronie deasupra.
Se taie, dupa ce s-a racit, si se pudreaza cu zahar deasupra.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Cantitatile sunt pentru o tava mare de aragaz.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cornulete umplute-bestial de gustoase